λωποδύτης < από το λώπη ή λώπος που σημαίνει ένδυμα και το δύω που σημαίνει βυθίζω,βουτώ (αυτός που κλέβει ρούχα) - λωποδύτης < αρχαία ελληνική λωποδύτης - λωποδύτης αρσενικό - κλέφτης // απατεώνας
................................................ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

....................... "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΧΡΕΟΣ 326 ΔΙΣ; ΛΑΘΟΣ.. ΓΡΑΨΤΕ: 1150 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η 657% ΤΟΥ ΑΕΠ









ΧΡΕΟΣ 326 ΔΙΣ; ΛΑΘΟΣ.. ΓΡΑΨΤΕ: 1150 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η 657% ΤΟΥ ΑΕΠ 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του υπουργείου Οικονομικών, τον Νοεμβριο του 2016 δηλ προ ενός ετους το εξωτερικο χρέος ανερχόταν σε 326 δις. Αν στο χρέος αυτό αθροιστεί και το χρέος φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ύψους 103 δις, τότε το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξάνει σε 429 δις
Ωστόσο, το 2016 υπήρχε ένα βραχυπρόθεσμο χρέος της τάξης των 740 δις , το οποίο δεν συνυπολογίζεται στο επίσημο κρατικό χρέος της Ελλάδας. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι το χρέος των 740 δις ειναι σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με αρκετά δις σε τόκους για την εξυπηρέτησή του. Αν υπολογιστεί χονδρικά ότι από τα 740 δισ περίπου τα 500 δις αθροίζονται στο χρέος, τότε το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτινάσσεται στα 930 δις . Και αν στο δημόσιο χρέος συνυπολογιστεί και το εξωτερικό ιδιωτικό χρέος ύψους 220 δις, που ουσιαστικά αφορά εξωτερικά δάνεια του εγχώριου τραπεζικού συστήματος ληφθέντα με την εγγύηση του ελληνικού κράτους, συνάγεται ότι το συνολικό χρέος της Ελλάδας, εσωτερικό και εξωτερικό, εξακοντίζεται τον Νοέμβριο 2016 σε 1.150 δις ή 657% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας...Βεβαίως όλο αυτό το τεράστιο ποσό καλείται να το πληρωσει ο ελληνικός λαός δηλαδή οι Έλληνες εργαζόμενοι .. 
Και για να κάνουμε περισσότερο σωστό το λογαριασμό «μαζί με τον ξενοδόχο» έχουμε και λέμε: Εξαιρούμενων των ανηλίκων, των άνεργων ( 950.000 περίπου σήμερα ) των υπερηλίκων συνταξιούχων (2.780.000) των υπερηλίκων ανασφάλιστων (γύρω στα 1.000.000) των αποδημούντων λόγω κρίσης (σήμερα 200.000) των άπορων κάτω από το όριο της φτώχειας, κτλ κτλ τελικά το χρέος θα πληρωθεί, - αν πληρωθεί - χονδρικά από το 1/3 των Ελλήνων...Και αυτό βέβαια με την υπάρχουσα σήμερα δημογραφική και οικονομική κατάσταση .. 
Και φυσικά δεν υπολογίζεται ότι αυτοί οι εργαζόμενοι εκτός από αυτό έχουν να αναπληρώσουν και το τεράστιο ποσόν εκατοντάδων δις των αποθεματικών των ταμειων ασφάλισης τα οποία ταμεία καταληστεύτηκαν από τους μαφιόζους πολιτικούς (και βέβαια τραπεζίτες) με την ανοχή των δυο μεγάλων κομμάτων καθώς και με την ένοχη συνενοχή σιωπής της σημερινής κυβέρνησης που «ευτύχησε» να έχει η δυστυχισμένη η Ελλάδα.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ελλάδα από 1974 μέχρι και σήμερα (στοιχεία 2014) εισάγει όπλα κατά μέσο όρο και σε ετήσια βάση

Tasos Anastasopoulos  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η Ελλάδα από 1974 μέχρι και σήμερα (στοιχεία 2014) εισάγει κατά μέσο όρ...