λωποδύτης < από το λώπη ή λώπος που σημαίνει ένδυμα και το δύω που σημαίνει βυθίζω,βουτώ (αυτός που κλέβει ρούχα) - λωποδύτης < αρχαία ελληνική λωποδύτης - λωποδύτης αρσενικό - κλέφτης // απατεώνας
................................................ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

....................... "Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Στα 29 εκατ. έφτασαν οι πληρωμές συμβούλων για τις ιδιωτικοποιήσεις.




ΕΙΔΗΣΕΙΣ
/
Δημοσιεύθηκε: 07:45 - 25/11/13


ΤΑΪΠΕΔ: Οι «κολλημένες» δουλειές και οι προμήθειες του Φώτη Κόλλια
Στα 29 εκατ. έφτασαν οι πληρωμές συμβούλων για τις ιδιωτικοποιήσεις. Το κυνήγι των 3,65 δισ. σε ένα χρόνο και ο κίνδυνος από τις διαρκείς αναβολές. Πάνε πίσω και εισπράξεις «τελειωμένων» διαγωνισμών. Προς νέα καθυστέρηση για Ελληνικό.





Τα 29 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι δαπάνες του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και του ελληνικού δημοσίου για τους συμβούλους αποκρατικοποιήσεων, οι περισσότεροι από τους οποίους προσελήφθησαν με απευθείας αναθέσειςαπό τη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων την περίοδο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Οι συνεχείς καθυστερήσεις και οι αναβολές στους διαγωνισμούς επιβαρύνουν το ΤΑΙΠΕΔ με συνεχώς αυξανόμενες δαπάνες για συμβούλους, την ίδια στιγμή που δεν μπορεί να γράψει έσοδα. Έτσι το Ταμείο εμφανίζεται ζημιογόνο,αφού τα έξοδα τρέχουν και οι διαγωνισμοί σέρνονται. 

Τον λογαριασμό τον πληρώνει στο τέλος ο φορολογούμενος, αφού το Δημόσιο υποχρεούται να καλύψει ακόμα και «τις δαπάνες συμβούλων, που αφορούν συγκεκριμένα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία που έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο, για τα οποία δεν κατέστη εφικτή η αξιοποίησή τους».

Η διοίκηση του Ταμείου, η οποία εν πολλοίς κληρονόμησε τους συμβούλους που είχαν προσληφθεί επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, αναγκάζεται να προχωρά σε παρατάσεις συμβάσεων, σε παζάρια με άλλους συμβούλους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιοι οι σύμβουλοι δέχθηκαν να μην πληρώνονται για κάποιους μήνες.

Οι διεθνείς και οι ελληνικές εταιρείες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα δεν έχουν λόγους να αποχωρήσουν, ακόμα και αν καθυστερούν οι διαγωνισμοί, αφού πληρώνονται κάθε μήνα (έστω και λιγότερα), ενώ τα πολλά λεφτά θα τα πάρουν από το λεγόμενο «πριμ επιτυχίας» (success fee) στην περίπτωση που η διαδικασία έχει θετική κατάληξη. Το άσχημο είναι πως λίγοι είναι οι διαγωνισμοί που ολοκληρώνονται στην ώρα τους και με θετικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα οι αμοιβές και τα έξοδα του προσωπικού του ΤΑΙΠΕΔ ανέβηκαν στην τελευταία χρήση (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013) σε 2.249.269 ευρώ από 1.326.978 ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Το Ταμείο κατέβαλλε 351,5 χιλιάδες ευρώ ως αμοιβές διοικητικού συμβουλίου για την περίοδο από 1/7/2012 έως 30/6/2013.

Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός του 2014 βάζει τον στόχο για έσοδα στα 3,56 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων για την επόμενη χρονιά, όταν φέτος με δυσκολία θα εισπράξει 1,3 δισ. ευρώ.Ο συγκεκριμένος στόχος θεωρείται πολύ φιλόδοξος, ακόμα και από ανώτερα στελέχη του Ταμείου, τα οποία επισημαίνουν πως θα επιτευχθεί μόνο αν ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του νέους έτους σειρά διαγωνισμών.

Εν όψει αλλαγών (και θεσμικών) που ετοιμάζονται στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, το τελευταίο τρίμηνο έχουν προχωρήσει ελάχιστοι διαγωνισμοί, με εξαίρεση προκηρύξεις για πώληση ακινήτων. Να σημειωθεί ότι ο αρχικός στόχος για το 2013 ανερχόταν σε 2,6 δισ. ευρώ, για να μειωθεί το καλοκαίρι σε 1,6 δισ. ευρώ, ενώ προ εβδομάδων περιορίστηκε στο 1,3 δισ. ευρώ.
Συνεχή ψαλίδια

Χαρακτηριστικό των αστοχιών στις προβλέψεις για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι το γεγονός ότι από το 2010 ο στόχος έχει μειωθεί σταδιακά από τα 50 δισ. ευρώ σε περίπου 8 δισ. μέχρι και το τέλος του 2015. Μάλιστα από τα περίπου 3 δισ. που έχουν μπει στα κρατικά ταμεία μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων περί το 1,5 δισ. προέρχεται από τον ΟΠΑΠ!

Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού αναφέρονται ως έσοδα και οι εισπράξεις από την πώληση του ΔΕΣΦΑ αλλά και 28 κρατικών κτιρίων, οι οποίες θα μπουν στα κρατικά ταμεία στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Εξαιτίας των καθυστερήσεων το ΤΑΙΠΕΔ καταγράφει στην τελευταία χρήση (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2013) ζημίες 2 εκατ. ευρώ επειδή δαπανά σημαντικά ποσά για συμβούλους και μισθούς χωρίς να εισπράττει, αφού οι διαγωνισμοί μετατίθενται συνεχώς προς τα πίσω.

Σύμφωνα με την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, εντός του οικονομικού έτους 2012-2013, ξεκίνησαν συνολικά έντεκα διαγωνισμοί, και ολοκληρώθηκαν πέντε, ενώ τα έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για το ίδιο διάστημα ήταν μόλις 90,5 εκατ. ευρώ! Η παρτίδα σώθηκε μετά τον Ιούλιο του 2013 όταν εισπράχθηκαν τα τιμήματα για το 33% του ΟΠΑΠ και για τη 12ετή παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων συνολικού ύψους περί τα 812 εκατ. ευρώ (πέρυσι είχαν εισπραχθεί περί τα 700 εκατ. ευρώ για επέκταση του μονοπωλίου και παραχώρηση της άδειας παιχνιδομηχανών στον ΟΠΑΠ). Το τελευταίο τρίμηνο ολοκληρώθηκαν έξι ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις ακινήτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, αποφέροντας συνολικά έσοδα ύψους 11 εκατ. ευρώ.
Το Ελληνικό

Την ίδια ώρα που αναζητούνται έσοδα, μεταφέρονται προς τα πίσω οι εισπράξεις από τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του προγράμματος που αφορά το Ελληνικό. Πρόσφατα το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε μία ακόμα αλλαγή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Έτσι ο προτιμητέος επενδυτής θα μπορεί είτε να διαλέξει την αποπληρωμή του αρχικού τιμήματος για το Ελληνικό εφάπαξ στο 100%, είτε να προκαταβάλει το 25% του τιμήματος και το υπόλοιπο 75% σε 10 ετήσιες δόσεις. Στη δεύτερη περίπτωση ο προτιμητέος επενδυτής θα συνυποβάλει εγγυητικές επιστολές που θα διασφαλίζουν την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού στις δέκα ισόποσες δόσεις. Οι προσφορές για το Ελληνικό επρόκειτο να κατατεθούν στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά θεωρείται σίγουρη η αναβολή.

Δεν είναι ο πρώτος διαγωνισμός που τα έσοδα μεταφέρονται στο μέλλον. Για την επέκταση των αδειών κινητής τηλεφωνίας, το Δημόσιο θα εισπράξει 63,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό του ΤΑΙΠΕΔ, «το ποσό αφορά οφειλή της Cosmote A.E. ύψους 35,65 εκατ. και οφειλή της Wind A.E. ποσού 27,96 εκατ. ευρω. Το ποσό της συνολικής υποχρέωσης θα καταβληθεί σε τρείς ισόποσες δόσεις με πρώτη δόση τον Νοέμβριο του 2015, δεύτερη τον Νοέμβριο του 2016 και τελευταία τον Νοέμβριο του 2017».
Το Ταμείο «ενεργεί ως αντιπρόσωπος, ο οποίος διενεργεί εισπράξεις από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό του Δημοσίου, και κατά συνέπεια τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις δεν θεωρούνται έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ». Το τίμημα που εισπράττει το ΤΑΙΠΕΔ από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων μεταφέρεται εντός 10 ημερών στον ειδικό λογαριασμού του «Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ) Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους» αφού αφαιρεθούν τα αναλογούντα και τιμολογηθέντα λειτουργικά έξοδα και οι διοικητικές δαπάνες του, καθώς και οι αμοιβές τρίτων (συμβούλων κ.ά.) που αφορούν την αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου.
Λειτουργικά έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ θεωρείται ποσοστό 0,2% επί του τιμήματος της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων, καθώς και οι αμοιβές συμβούλων, λοιπές δαπάνες και έξοδα, τα οποία σχετίζονται με την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων (όσες έχουν τιμολογηθεί στο Ταμείο) καθώς οι συγκεκριμένες δαπάνες καλύπτονται από το Δημόσιο, δηλαδή αφαιρούνται από το τίμημα που προσέφερε ο αγοραστής ενός περιουσιακού στοιχείου.

________________

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Καλά διαβάζετε 147.600€ για γραβάτες και φουλάρια με υπογραφή Βενιζέλου!!! Σε μια χώρα με 600.000 παιδιά να υποσιτίζονται

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, μας ψήνουν το ψάρι στα χείλη για να εκταμιεύσουν τις άτιμες τις δόσεις από τα δάνεια που έχουμε συμφωνήσει, την ώρα που θέλουν αδιακρίτως να βγάλουν ακόμη και την πρώτη κατοικία των πολιτών σε πλειστηριασμό, εμείς ξοδεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας την 1η Ιανουαρίου.



Και αυτό γιατί από το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών έχουν ξεκινήσει να διατίθενται σημαντικά ποσά για την αγορά μέχρι και… φουλαριών, αλλά και για την ενοικίαση επίπλων, που θεωρούνται υπερβολικά. Φαίνεται ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση ξέχασαν ότι η Ελλάδα διανύει τον τέταρτο χρόνο οικονομικής κρίσης, που δεν της επιτρέπει να κάνει περιττά έξοδα ούτε και προς εντυπωσιασμό των ευρωπαίων εταίρων μας και των ηγετών τους που θα επισκέπτονται συχνά τον επόμενο χρόνο τη χώρα μας. Το «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» δημοσιεύει μια σειρά από αποφάσεις που ελήφθησαν με εντολή του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίες δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει η διάθεση ιδιαίτερα μεγάλων χρηματικών κονδυλίων για την ελληνική προεδρία της ΕΕ, κάτι που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός των κόλπων της κυβέρνησης.



Συγκεκριμένα, προ ημερών διατέθηκαν μεταξύ άλλων 98.400 ευρώ μόνο για ενοικίαση επίπλων – αν και ίσως θα μπορούσαμε να τα είχαμε αγοράσει σε τέτοια τιμή – προκειμένου να τοποθετηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο για την υποδοχή των ηγετών των χωρών της ΕΕ και άλλα 18.000 ευρώ για την προμήθεια άλλων επίπλων. Αντίστοιχα, για την προμήθεια γραβατών και φουλαριών με σκοπό την κάλυψη των εθιμοτυπικών αναγκών εγκρίθηκαν 147.600 ευρώ, 49.200 ευρώ για την ανάπτυξη και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, 12.300 ευρώ για την σχεδίαση του λογοτύπου της ελληνικής προεδρίας και 147.600 ευρώ για την ενοικίαση συνεδριακού μεταφραστικού εξοπλισμού στο Ζάππειο.

Επίσης, για την ενοικίαση εξοπλισμού διαμόρφωσης χώρων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στον ίδιο χώρο διατέθηκαν 98.000 ευρώ και 67.650 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών χρωματισμών στο Ζάππειο. Τέλος άλλα 147.600 ευρώ για την προμήθεια πληροφοριακού εξοπλισμού για την κεντρική υπηρεσία και τις αρχές εξωτερικού και 300.000 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης λοιπών μισθώσεων.


___________
- δείτε περισσότερα στο: http://arouraios.gr/2013/11/147600-gia-gravates-kai-foularia/#sthash.LiyxZGXT.dpuf

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο Guardian γράφει για τις αντιδράσεις στην Ελλάδα και βάζει φωτογραφία της Ελένης Λουκά ως διαδηλώτριας


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Συγκλονιστική η σπαρασσόμενη γυναίκα (Ελένη Λουκά) με την υπέρβαση, την παρόρμηση και την ένταση στην έκφραση του προσώπου της. Τούτη η εικόνα διέσχισε -με την σπάνια ευαισθησία του φωτογράφου τας Ευρώπας και μέσα από την εφημερίδα Guardian ανέδειξε την μέγιστη απελπισία και την καταρράκωση των Ελλήνων σήμερα υπό καθεστώς κατοχής....
Πάνος Α.
 
Ο Guardian γράφει για τις αντιδράσεις στην Ελλάδα και βάζει φωτογραφία της Ελένης Λουκά ως διαδηλώτριας [εικόνα]


Χαμόγελα σχηματίστηκαν στα πρόσωπα όσων διάβασαν την πρόσφατη ανταπόκριση του Guardian από την Αθήνα για τις αντιδράσεις των πολιτών και τις διαδηλώσεις έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Αφορμή δεν ήταν το κείμενο, αλλά η κεντρική φωτογραφία του άρθρου που παρουσίαζε τη γνωστή Ελένη Λουκά να την τραβάνε οι αστυνομικοί. Η λεζάντα γράφει : «Οι αστυνομικοί απομακρύνουν διαδηλώτρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών».

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται χαμογελαστοί στις φωτογραφίες – γεγονός που μάλλον θα ξενίσει τους ξένους αναγνώστες που δεν είναι εξοικειωμένη με την γνώριμη φιγούρα της κα Λουκά που εμφανίζεται παντού καταγγελτική. Εχει εισβάλλει ακόμη και σε ζωντανές συνδέσεις τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων δίπλα στους ρεπόρτερ.
Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: Οiefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/131206#ixzz2l63RIcv5

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ο Αντώνης ο ψευτόμαγκας του Βοτανικού


Χαλκίδα: Ο μπόμπιρας που έκανε ιδιοκτήτη μεγάλου πολυκαταστήματος να δακρύσει!



Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013 - 11:10:47 πμ


Όλα έγιναν σε μεγάλο πολυκατάστημα στην πόλη. Ο μπόμπιρας είχε βγει με τον πατέρα του για ψώνια όταν σταμάτησε μπροστά από τα ράφια με τα ραδιοσιντί.

"Μπαμπάκα, στο σχολείο μου δεν μπορούμε να ακούσουμε παραμύθια και τραγουδάκια. Θέλω να γίνω καλός μαθητής και να πάω να σπουδάσω." ήταν τα λόγια του μικρού που κοίταξε τον πατέρα του σαν να του έλεγε να το αγοράσει και να το δώσει στο νηπιαγωγείο.

"Δεν έχουμε λεφτά παιδί μου, το εργοστάσιο που δούλευα έκλεισε" ήταν τα λόγια του πατέρα. 
Ο μπόμπιρας δεν επέμενε, άλλωστε μεγάλωσε στις στερήσεις και έμαθε από πολύ μικρή ηλικία να μην τα έχει όλα δικά του. 
Του ζήτησε όμως κάτι που έκανε τον πατέρα να "λυγίσει" από την συγκίνηση. "Θα πω του άγιου Βασίλη να το φέρει. Δεν θέλω δώρο για μένα."

Εκείνη την ώρα περνούσε από το κατάστημα ο Χαλκιδέος ιδιοκτήτης που άκουσε την στιχομυθία. Κοντοστάθηκε και ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του ακούγοντας τον μικρό μαθητή. Δεν μίλησε, έστριψε 180 μοίρες και πήγε στις υπαλλήλους. Πέρασαν τα λεπτά και η οικογένεια πήγε στο ταμείο για να πληρώσει. Ξαφνικά είδε μία πωλήτρια να πλησιάζει μπαμπά και γιο και να τους δίνει το ραδιοσιντί. 

"Μα δεν έχω χρήματα να το αγοράσω" ήταν τα λόγια του πατέρα."Σας το κάνει δώρο το κατάστημα μας, κύριε" απάντησε η πωλήτρια.

Στην συνέχεια το έβαλε στο κουτί του. Ο μπόμπιρας άρχιζε να ουρλιάζει από την χαρά του. Έτρεξε και το αγκάλιασε, τόσο τρυφερά σαν να έδινε τη ζεστή του αγκαλιά στους γονείς του που παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες κατάφερναν να μην του λείπει τίποτα. 
Την επομένη, ήταν σαν να είχε γιορτή. Ξύπνησε από τις 6 το πρωί και περίμενε να ξημερώσει. Όταν το ρολόι έδειξε 8 πήρε την σακούλα και πήγε όλο χαρά στο σχολείο. Ήταν από τις πιο ωραίες του στιγμές. Μάλιστα επειδή έμαθε να είναι περήφανος κάθισε να ανταποδώσει το δώρο που πήρε από τον επιχειρηματία. 
Για δύο ώρες ζωγράφιζε και όταν τελείωσε πήρε τον μπαμπά του και πήγαν στο πολυκατάστημα. Έδωσε την ζωγραφιά και από το προσωπάκι του καθρεπτίζονταν η ευγνωμοσύνη. Μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμα τα Χριστούγεννα αλλά καμιά φορά οι ευχές των μικρών παιδιών εκπληρώνονται. 

__________________________

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΤ - Αυθαιρεσία - αστυνομικό κράτος

Αυθαιρεσία - αστυνομικό κράτος

Πριν από λίγο έφυγε από το χώρο περιπολικό, μέσα στο οποίο βρίσκονταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της Ραδιοφωνίας, Ν.Τσιμπίδας· προσαγωγή με την κατηγορία της «κατάληψης δημοσίου κτηρίου».

Συνεχώς συγκεντρώνονται αλληλέγγυοι στην Αγία Παρασκευή.

Interview: Γενική απεργία διαρκείας με οργάνωση από τα κάτω, ...

Interview: Γενική απεργία διαρκείας με οργάνωση από τα κάτω, ...: Τί πρέπει να κάνουμε; Aπαντά η πολιτική επιστήμονας Νέλλη Ψαρρού "Τί πρέπει να κάνουμε; Γενική απεργία διαρκείας με οργάνωση από τα...

Η Ελλάδα από 1974 μέχρι και σήμερα (στοιχεία 2014) εισάγει όπλα κατά μέσο όρο και σε ετήσια βάση

Tasos Anastasopoulos  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η Ελλάδα από 1974 μέχρι και σήμερα (στοιχεία 2014) εισάγει κατά μέσο όρ...